eigen kweek te koop

Omdat mijn cactus- en succulenten “liefde” steeds meer ruimte en tijd ging innemen verkoop ik nu “nakomelingen” van mijn grote en oude planten. Ik doe dit in de Jordaan, tweede Leliedwarsstraat 2A in Amsterdam. Ik startte hiermee in het voorjaar van 2019 toen de planten uit de winterrust kwamen en weer flink gingen groeien en nieuwe scheuten maken.

Voor een impressie van mijn winkeltje klik hier:

https://www.bijons.amsterdam/store/2a  

U kunt er van uit gaan dat de door mij gekweekte cactussen en succulenten gezond zijn, en niet zijn behandeld met allerlei hulpstoffen om snelle groei te bevorderen. In mijn kas kunnen ze op natuurlijke wijze groeien. Veel planten groeien langzaam en hebben vele jaren nodig om “groot” te worden.

In het najaar gaan alle planten in mijn kas in “winterrust”. Ze krijgen geen water meer en kunnen prima overleven bij temperaturen tot het vriespunt. 

Hier ziet u verschillende echeveria-soorten die vrij gemakkelijk te verzorgen zijn. Een aantal ervan is bij mij te koop.

Mijn winkeltje is maar klein en heeft 1 groot raam; te weinig ruimte en licht voor honderden plantjes. Ik beperk mij daarom tot Rhipsalis Mammilaria, Euphorbia, Senecio, Sedum, Echeveria, Tradescantia, Aloe, Haworthia en Gasteria.

Hieronder ziet u een hoekje van mijn kas waarin mijn grote cactussen en succulenten. Dit is zomer 2018.

img_2999img_3169

 

Advertenties